Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Komenda w WE na tworzenie powierzchni z różnymi blokami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie wiedziałem jak nazwać temat, więc jest tak :p Ale generalnie chodzi o to, że szukam komendy/dalszego ciągu komendy, aby móc np.: jak zaznaczam obszar i wpisuję komendę //set ID, to, żeby było 25% cobble, 25% desek, 50% liści. I nie piszcie, żebym poszukał w google, bo oglądałem z 10 poradników o WE i nigdzie o tym nie było, a pamiętam, że jest coś takiego np. w pędzlu :p

Trochę brak składni w poście, ale 16h na nogach sprawia coś takiego, więc sorry za to :P

tenor.gif

Opublikowano

Wpisz tak:

//set cobblestone,Wood,leaves,leaves

nie wiem czy po angielsku dobrze napisałem. Ale jeśli znasz id item ów to tak napisz tylko z id. Jeśli chcesz w tych proporcjach to musisz napisać 4 razy czyli all po 25% wyjdzie ale dasz 2 razy liście czyli bd 25% koła, 25% desek, 50% liści.

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Tam gdzie masz wpisać id wpisujesz:

25%[id],25%[id],25%[id],25%[id]  itd.

Możesz dawać różne procenty, np. 10 20 30 40 Możesz też wpisać np.

//set 1,2,1,2,1,2,1,2...

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Można jeszcze ustalać ile % ma być danego materiału a jeżeli w pierwszym id ustawi się np 56%5, 7, 89, 1
To w reszcie bez ustalonych % będzie po równo.

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

//set id,id,id,id 

Procenty:

//set X%id,X%id

w miejsce x wstawiasz ilosc procent

z cylindrem scianami itd tak samo :)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...